Tips om een huis te kopen

Tips om een huis te kopen

Wil je verhuizen? Op een dag moet of wil je eens ergens anders wonen. Kortom: Je wilt verhuizen naar een andere woning – hoe pak je dat aan? Om je op weg te helpen, hierbij enige tips voor het kopen van een nieuwe woning.

Bij het kopen van een woning is het gouden advies: let op de locatie! De waarde van een huis wordt bepaald door de locatie van de woning. Zelf binnen de plaats kunnen prijzen enorm verschillen. Dus of je nu huizen te koop zoekt in Amsterdam of Enschede, het belangrijkste advies is om niet slechts oog te hebben voor de staat van de woning, maar vooral ook naar de locatie. Bedenk dat de woning zelf altijd is te verbouwen, maar de plek van de woning niet.

Overweeg een aankoopmakelaar in te schakelen voor het zoeken. Een lokale makelaar kent de lokale situatie uitstekend. Hij weet precies welke buurten goed zijn. Bovendien kent deze vaak ook al veel panden, vanwege eerdere bezoeken. Kennis van de lokale markt kan je veel tijd besparen bij het zoeken en bezoeken van potentiele nieuwe huizen.

Een tip die veel kan opleveren. Als je een makelaar wilt inschakelen, vergeet dan niet bij verschillende makelaars om offerte te vragen. De ene makelaar brengt veel hogere kosten in rekening dan de andere.

Je hebt gevonden wat je bevalt, maar nu moet je het huis nog kopen. Het doen van een bod op een woning is altijd spannend. Je kent de verkopers niet. Er is een groot aantal zaken om onzeker over te zijn. Overweeg een makelaar in te huren voor het doen van een bod. De makelaar weet wat huizen in de buurt mogen kosten. Hij kan zien wat er nog aan het huis moet gebeuren. En hij is gewend om te overleggen met de verkopende partij. En een makelaar laat zich in onderhandeling niet meeslepen door emotie.

Maar hoe kun je een huis vinden? De manier waarop je een huis vindt ligt voor de hand: kijk op Funda. Funda is de meeste bekende website met een aanbod van huizen. Maar bedenk wel dat Funda vooral woningen van NVM makelaars laat zien. Het kan zo maar zijn dat jouw droomhuis niet op Funda staat. Kijk daarom ook altijd op andere websites als je je huis nog kan vinden. Denk naast Funda aan sites zoals Jaap.

Ik hoop dat deze tips je een beetje verder helpen in je zoektocht. Succes met het vinden van jouw droomhuis!